Strip en tekenfilm kat Heathcliff krijgt eigen gameserie

August 1, 2010 |

“Heathcliff, Heathcliff….No one should, terrify their neighborhood. But Heathcliff just won’t be undone….Playing pranks on everyone”

Misschien komt deze songtekst je totaal onbekend voor, maar wie de tekenfilm-serie van Heathcliff keek in de jaren tachtig (of eventueel de latere herhalingen) voelt nu waarschijnlijk een enorme vlaag van nostalgie in zichzelf opkomen.

Garfield zal hier misschien bekender zijn onder de meeste mensen, maar in Amerika is Heathcliff nooit helemaal uit het oog verdwenen (Heathcliff verschijnt daar namelijk als korte strip in een hoop kranten). Het bedrijf Fitz Roy Media heeft momenteel de rechten verleend aan het bedrijf Storm City Entertainment om een uitgebreid aantal games te gaan ontwikkelen van Heathcliff de aankomende zeven jaar voor alle consoles. Zij doen dit vooral om de huidige generatie jongeren en tieners wat bekender te maken met deze cartoon-kat en tevens hopen ze oude fans weer terug te winnen. Het eerste Heathcliff-spel staat gepland voor de herfst van 2011.

Eerder sloot Fitz Roy al een deal met het bedrijf Axis3 App om games te gaan maken voor de iPod en het is al een tijdje mogelijk om iHeathcliff te downloaden, waarmee je in feite de korte strips uit de kranten kan lezen via de iPod. Ook staat er een film gepland van Heathcliff voor 2011, dus het lijkt er op dat we er dadelijk niet meer omheen kunnen dat deze bijdehante, oranje kat zijn comeback gaat maken.